Kategóriák

Információ

Grenke

A Sandviken Tools Kft. számára fontos a kezdetektől fogva a vevők, partnerek elégedettsége és komplett kiszolgálása. Ez értékrendünk egyik alapköve, amit alátámaszt a cégünk által biztosított szakmai tudás, illetve a széles körben kínált egyedi termékek. A cégek számára adózási szempontból is ideális, pénzügyi tervezhetőség szempontjából pedig optimális egy olyan havi bérleti konstrukció, amelynek fix a díja, és amely révén nem kell egyszerre finanszírozni nagyobb eszközigényt, hanem akár 2 és 5 év között fizethető ki az a gép/szerszám. Nincs előfinanszírozás vagy beugróköltség, hanem már az első havi díj után megkezdhető vele a termelés. 

E pénzügyi megoldás kapcsán partnerünk a nagy múltú GRENKE Leasing, amely 33 országban van jelen. Fő profilja a berendezések tartós bérlet keretében való biztosítása. A GRENKE által kínált konstrukció révén, akár tervezhető két-öt éves ütemekben megújítható a géppark úgy, hogy közben a cég nyereségéből kötegelhetőek a kiadások, és nem kell az amortizáció időtartamát kivárni. A futamidő végén a termékek kedvező áron megvásárolhatóak, akár tovább használhatóak, vagy értékesíthetőek is. Eszköz beszerzés menete tartós bérleti konstrukcióban. 

Milyen előnyöket nyújt a lízing? 

A vásárlással ellentétben, amelynél egy áru élettartamát rendszerint öt évre teszik, ezzel az innovációs ciklusokat le lehet rövidíteni. Egy cég új technológiákat korábban és gyorsabban be tud vezetni, és így jobban tud reagálni a piac változó követelményeire. Ezáltal nagyobb technológiai és mindenekelőtt pénzügyi rugalmasság áll elő.  

A lízing további előnye, hogy tőkét nem köt le. Ebből elsősorban azok a cégek profitálnak, amelyeknek pénzügyi eszközeik egy részét szabad rendelkezésre kell fenntartani. Csökken annak a veszélye, hogy a technikát a szükségesnél hosszabban kell alkalmazni a leírási idő teljes kihasználása érdekében. 

A futamidő tekintetében – termékkörtől függően – 24 és 60 hónap között lehet választani. 

A lízingelt eszközt biztosítani szükséges, erre a finanszírozó költséghatékony és könnyen elérhető megoldást kínál. 

Milyen típusú gazdasági társaságok vehetik igénybe a GRENKE lízing konstrukcióját? 

A lízing különféle gazdálkodó szervezetek részére nyújt eszköz beszerzési lehetőséget, így cégek (Kft., Bt., részvénytársaság) mellett egyéni vállalkozások és önkormányzatok is élhetnek ezzel a kedvező lehetőséggel. 

Eszköz beszerzés menete tartós bérleti konstrukcióban 

Az eszköz tartós bérlettel történő beszerzése és birtokba vétele a következő egyszerű módon zajlik. 

 • A Sandviken Tools Kft. (sandviken.hurészére emailben megküldött igény alapján elkészítjük a GRENKE rendszerében az igénylést, amely a szerződéskötést megelőző egyetlen lépés. 

Ehhez a következő adatokra van szükség: 

 • a cég adatai (név, cím, adószám) 

 • lízingelni kívánt termékek adatai és egyéb kiegészítők típusa, paraméterei 

 • részletesen kitöltött kérdőív 

 • kitöltött és aláírt adatkezelési nyilatkozatkapcsolattartó (tipikusan ügyvezető) adatai: név, telefonszám, e-mail cím 

 • friss főkönyvi kivonat (2020 teljes évi ) vagy 2020 lezárt éves beszámoló (vagy a legfrisebb)

 • kereskedői árajánlat 

 • elfogadott finanszírozási ajánlat 

 • kívánt futamidő (24, 36, 48 vagy 60 hónap) 

Ezen adatokat a sandviken.hu Sandviken Tools Kft. kizárólag a GRENKE rendszerében való igényrögzítéshez használja fel, és más számára természetesen nem adja ki. 

 • A GRENKE a rögzített igénylés alapján elvégzi a szükséges bonitásvizsgálatot 

 • pozitív bírálat esetén megküldi a szerződéscsomagot  

 • A szerződéskötést követően a GRENKE értesíti a Sandviken Tools Kft-tét a termékek kiadhatóságáról, amely történhet személyesen áruházunkban, illetve fuvarozó céggel is ki tudjuk szállítani az eszközöket egyeztetett címre, amely pár munkanapot vesz igénybe. 

Ezt követően csupán a havidíj rendszeres fizetése van hátra, a termékek pedig máris kezdhetik kitermelni a befektetett összegeket. 

Tájékoztató jelleggel aktuális díjtételek 1 M Ft nettó összegre: 

24 hónap-nálkb. 56.010Ft nettó 

36 hónap-nálkb. 41.030Ft nettó  

48 hónap-nálkb. 33.420Ft nettó 

60 hónap-nál: kb. 29.940Ft nettó 

Szerződéskötési díj: 19.800Ft  

A szerződéses konstrukció HUF FIX kamatozású, HUF pénzpiaci kamat (BUBOR) a futamidő alatt nem befolyásolja az egyes törlesztések nagyságát. A havi díj változatlan, jól tervezhető, forintkamat emelkedés esetén is azonos nagyságú marad. 

Gyakori kérdések 

A konstrukció végén megvásárolhatom a bérelt eszközt? Igen.  

A számlát a lízingcégtől vagy a kereskedéstől kapom? Hogyan él a garancia? 

A kereskedés számlázza a gépet a lízingcég számára, amely ezt követően lízingbe adja azt az Ügyfél számára. A szerződés szerint a lízing díjat a lízingcég állítja ki. Mindez természetesen a garanciás feltételeket nem befolyásolja, a lízingbe vevő jogosult garanciális igényével közvetlenül a Sandviken Tools Kft-t megkeresni, illetve a cég szervizbe juttatni a meghibásodott gépet.